Svečano otvorenje regionalne konferencije

Na Fakultetu političkih znanosti 15. studenog otvorena je regionalna medijska konferencija pod nazivom „Traditional values in the new media environment“.

Predsjednik HND-a Zdenko Duka

Predsjednik HND-a Zdenko Duka, photo by: Maja Čirjak

Na Fakultetu političkih znanosti (FPZG) 15. studenog otvorena je regionalna medijska konferencija u organizaciji Američkog veleposlanstva u Zagrebu, Hrvatskog novinarskog društva i FPZG-a.  Dekan Fakulteta prof. dr. sc. Nenad Zakošek  izrazio je zahvalnost Američkom veleposlanstvu na donaciji koja je omogućila pokretanje Televizije Student, televizije nove generacije. Zdenko Duka, predsjednik HND-a istaknuo je  kako je TVS korisna za studente i sve ostale te je otvorena za različite sadržaje kakve nemamo prilike gledati u mainstream medijima.

Dekan FPZG-a Nenad Zakošek, photo by: Maja Čirjak

Kenneth Marten, novi američki veleposlanik u Zagrebu, usporedio je slobodno novinarstvo s kisikom. Smatra kako bi veća profesionalizacija novinarstva doprinijela stvaranju kvalitetnijih medijskih sadržaja.

Joe Bergantino, direktor New England centra za istraživačko novinarstvo, istaknuo je da postoji velika potreba za istraživačkim centrima u SAD-u, jer istraživačkog novinarstva na postajama CBS-a nema. “Svaki medij, pa tako i oni ozbiljni, imaju svoju publiku”, dodao je Bergantino.

Na završnom dijelu otvaranja studenti Nataša i Filip  predstavili su projekt Televizije Student – televizije za pametne, otvorene i znatiželjne ljude. Predstavljen je i promo spot Fakulteta političkih znanosti koji su izradili studenti smjera televizija, a zaradio je  gromoglasan pljesak. Konferencija traje do 17. studenog u prostorijama HND-a u Perkovčevoj.  Tijek konferencije možete pratiti na Facebooku i Twitteru Televizije, kao i u našim emisijama i na webu.

Zasluge za snimanje i montažu videa idu kolegici Andrei Bagarić. 🙂

publika

photo by: Maja Čirjak

One comment on “Svečano otvorenje regionalne konferencije

  1. Svi smo odlučili sa svijetom podjeliti svoje viđenje ove konferencije. Joe Bergantino je najjasnije istaknu u kojem smjeru bi sa današnje novinarstvo trebalo kretati. Sviđa mi se taj optimizam koji si ti u svom članku posebno naglasio a o kojem je on pričao- svaki medij ima svoju publiku! Pa, eto, ima nade za sve 🙂

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s